Грешно ли ще бъде, ако я водя два дни по 8 часа и един ден четири, така за седмица тя ще си има нужните 20 работни часа и при проверка ще бъде на работа само тези дни, в които е по график.
Това също е вариант да си я водя всеки ден по четири часа, а тя да се вписва в материалната книга само в дните когато е била с децата. Така ще е по-лесно и отразяването на отпуск по болест или някакъв друг.
Благодаря много! Бях изпаднала в ужас как си вършим работата без персонал.
А да назнача друга на същото място?
За мен е най-добре с кръстче, но от инспекция по труда искат да се изписват часове и тогава става каша. Пак според ИТ трябва да вписвам 8 часа за тези дни и когато ги сумирам се получава, че лицето е работило повече часове и трябва да му доплащам. Каша се получава и когато лицето ползва някакъв вид отпуск.
В детска градина с шест групи е назначен учител по музика на половин щат / четири часов работен ден/. По норматив преподавателска заетост лицето трябва да отработва седмично по 12 часа. Същите се отработват по график в дните понеделник, вторник и петък. Как трябва да се прави записването във форма 76.
Назначена за заместване на служителка ползваща платен отпуск по  чл.164 /майчинство/, излезе в продължетелен отпуск по болест до излизане в отпуск по майчинство.
Мога ли да назнача на тази щатна бройка друго лице или трябва да привикам титулярката за да прекратя втория договор.